На початок сторінки

Як зменшити витрати на впровадження інформаційної системи для обліку та управління підприємством

date_range 20.09.2016

Комплексна автоматизація обліку і управління за допомогою програмних продуктів BAS — це чудова можливість покращити усі бізнес процеси в компанії і налаштувати свій бізнес на ефективність, зробити його більш керованим. Все більше ТОП-менеджерів компаній усвідомлюють це, проте визнають, що, на перший погляд, їх відлякує вартість створення інформаційної системи, яка охоплює автоматизацію відразу усіх ділянок обліку на підприємстві. Ми зібрали кілька порад, які допоможуть вам заощадити час і гроші, та беззаперечно зроблять перехід на нову систему більш доступним і зрозумілим.

Дізнайтеся більше про офіційних представників в Україні

Після того, як ви вирішили автоматизувати своє підприємство, маєте подумати, хто буде здійснювати впровадження нової системи. На ринку систем економічного призначення свої послуги пропонують, як окремі фрілансери, так і різного масштабу ІТ-компанії (сертифіковані або не сертифіковані по впровадженню програмних продуктів BAS).

Послуги фрілансерів більш дешевші, однак існують інші важливі особливості їх роботи, які не варто випускати з уваги:

  • фрілансери, зазвичай, не працюють в команді, у них немає взаємозамінності;
  • жоден фрілансер не хоче брати на себе відповідальність за неякісно і невчасно виконану роботу. Як правило, співпраця здійснюється на усних домовленостях. Тому існують великі ризики у виборі неправильної програми, у неякісному виконанню робіт;
  • інформаційна система повинна постійно підтримуватися в актуальному стані, щоб ведення обліку на підприємстві відповідало чинному законодавству. Не усі фрілансери слідкують за нововведеннями та змінами в законодавстві (форми звітів і документів, механізми розрахунку та ін.), тому існує велика ймовірність отримати штраф за несвоєчасну або неправильну здачу звітності;
  • у більшості випадків фрілансери нелегальним шляхом отримують поновлення до програм BAS та розповсюджують їх серед своїх клієнтів. При виявленні уповноваженими органами нелегально отриманого програмного забезпечення або його оновлень, це, в найгіршому випадку, може загрожувати значним матеріальним стягненням, судимістю та конфіскацією майна;
  • а уявіть ситуацію, що фрілансер у відпустці або вирішив змінити місце проживання…

Зауважте: у сертифікованих ІТ компаній відсутні перелічені недоліки і ризики!

Щодо вибору сертифікованого партнера, рекомендуємо компанії, що входять у партнерську мережу Спілки автоматизаторів бізнесу (САБ) в Україні.

Тут ви маєте можливість оцінити кожного партнера за критеріями, які є дуже важливими при виборі виконавця для впровадження системи:

  • досвід компанії;
  • кількість сертифікованих спеціалістів;
  • рейтинг компанії;
  • сертифікація системи менеджменту якості за ISO 9001;
  • кількість впроваджених рішень і в яких галузях;
  • портфоліо компанії та відгуки клієнтів.

Пошукайте гранти, знижки та акційні пропозиції

Як правило, найбільш затратна частина нової інформаційної системи — це послуги з її впровадження. Вартість робіт залежить від кількості ділянок, які потрібно автоматизувати, складності бізнес-процесів у компанії, індивідуальних запитів і потреб замовника. Вартість самого програмного забезпечення є однаковою у всій партнерській мережі САБ.

Сертифіковані партнери, зазвичай, допомагають заощадити кошти за рахунок оптимальної схеми ліцензування ПЗ BAS.

Клієнтам, які хочуть оновити своє програмне забезпечення і перейти зі старої версії на сучасну версію BAS, наша компанія надає знижку до 50% на купівлю програми.

Якщо ви плануєте замовляти багато індивідуальних розробок, тоді варто пошукати спеціальні пропозиції на сайтах компаній САБ.

Також варто звернути увагу на власні розробки партнерів САБ. Компанії з великим досвідом роботи мають багато готових власних рішень. Придбавши потрібне готове рішення, компанії суттєво заощаджують на розробці аналогічного функціоналу "з нуля" і можуть скористатися успішним досвідом інших організацій. Іноді обробки, звіти, які розширюють функціонал програми, ви можете отримати від партнера у подарунок.

Окремим етапом впровадження програмного забезпечення є навчання користувачів.

Заключним етапом є підбір оптимального пакету послуг по супроводу уже впровадженої ПЗ BAS. Прийняти правильне рішення вам допоможуть в Сертифікованих Центрах Супроводу BAS (Сервіс-Центрах). Працівники Сервіс-Центрів надають всі види консультаційного і технологічного обслуговування BAS за єдиною технологією супроводу користувачів, що підтверджується відповідним сертифікатом. Про те, яким чином можна зекономити на СУПРОВОДІ програмних продуктів BAS, — в наступній публікації.

Якщо ви приймете до уваги ці поради, впровадження нової інформаційної системи виявиться значно вигіднішим, ніж ви собі уявляли.